Szexuálpszichológus

Szexuális zavarSzexuális zavarszexualiszavar.lap.hu/9-99hu17047264872005-06-21 11:48:102024-01-08 16:08:07SzerkSzerkCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2005
Hirdetés

Meghatározás

A szexuálpszichológus olyan pszichológus szakértő, aki a szexuális problémák viselkedés és érzelmek a kezelésére specializálódott. Kiemelt terület a szexuális funkciózavarok, szexuális problémák kezelése. A szexuálpszichológusok a klienseikkel a szexuális problémák és funkciózavarok megoldásán dolgoznak, beleértve a merevedési zavart, a korai magömlést, a vágyzavart, az orgazmus zavarait, a szexuális fóbiákat és traumákat A szexuálpszichológusok a terápiás javaslatokat, technikákat és megoldásokat nyújtják, amelyek a kliensek személyre szabott igényeinek megfelelően. A szexuálpszichológus általában segítenek a klienseknek megtalálni és megoldani a szexuális problémáikat. A szexuálpszichológusok általában képesek a kliensekkel együttműködni a szexuális funkciók javításában, a szexuális elégedettség növelésében és a szexuális kapcsolatok javításban. A szexuálpszichológusoknak rendelkeznek a pszichoterápia alapjait ismerő és alkalmazó képességgel, valamint olyan képességekkel, amelyek a szexuális funkció javítására irányulnak. A szexuálpszichológus olyan pszichológus szakember, aki a szexualitás és annak problémáinak tanulmányozásával és kezelésével foglalkozik. A szexuálpszichológusok segítenek a klienseknek abban, hogy jobban megértsék saját szexuális életüket, és abban, hogy megtalálják a leghatékonyabb megoldásokat a szexuális problémáik kezelésére. A szexuálterápia a szexuális zavarok kezelésére szolgáló terápiás folyamat. Célja, hogy segítse a klienseket abban, hogy jobban megértsék és kezeljék a szexuális életükkel kapcsolatos problémáikat, hogy azok ne befolyásolják a mindennapi életüket és a kapcsolataikat. A szexuálterápia általában a szexuálpszichológusok által vezetett beszélgetéseken alapul, amelyek segíthetnek a klienseknek abban, hogy jobban megértsék saját szexuális életüket. A szexuálterápia lehet egyéni vagy párterápia formájában is, attól függően, hogy a kliensnek milyen szexuális problémái vannak. Az egyéni terápia segíthet a kliensnek abban, hogy megértsék saját szexuális érzéseiket és vágyaikat, míg a párterápia segíthet a párban a kapcsolat javításában és a szexuális problémák megoldásában. A szexuálterápia akkor lehet hatékony, ha a kliens nyitott és őszinte a szexuális problémáiról, és ha a szexuálpszichológus megértő és empatikus. A szexuálterápia általában több ülésből áll, és idővel a kliensnek lehetősége lesz a szexuális életét javítani és a szexuális problémáit kezelni. A szexuálpszichológus foglalkozik a szexuális viselkedésekkel, a szexuális kérdésekkel, problémákkal, álmokkal és vágyakkal kapcsolatosan. Az ő feladatuk a szexuális zavarok, a szexuális diszfunkciók és a szexuális visszaélések kezelése.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Szexuálpszichológus
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés